sincaplar kış için gerekli fındıklarını yuvalarına yerleştirmeye başlamışlardı. sarışın sincap fındıklardan birini yemeye başlamıştı. esmer sincap buna çok kızdı.
e.s.: napıyon lan
s.s.: karnım acıktı ya. hem ne karışıyon. sanane ister yerim ister sıçarım.
e.s.: ne diyon lan
s.s.: evet farkındayım. mantıksız bir cümle oldu ama yerim işte fındık yerim de yerim.
e.s.: bak ben yedirecem şimdi sana fındıkları
s.s.: hiç zahmet etme. daha 3 aylıkken tek başıma fındık yemesini öğrendim
e.s : şimdi kaç aylıksın
s.s.: hımm bi düşüneyim. 3 ay 12 günlüğün
e.s.: sus sus. yemeyi bırak taşımaya devam et. daha taşımamız gereken çok fındık var.
sarışın sincap isyan eder.
s.s.: yeter yaa. fındık yiyip fındık sıçıyoruz. miden fınıktan başka bişey görmedi. sadece fındık yiyerek ölmek istemiyorum.
e.s.: en azından düzenli besleniyorsun.
s.s.: yeme beni. sende sevmiyorsun. ama korkundan söyleyemiyorsun.
e.s.: neyden korkuyor muşum bakalım söylede bilelim
s.s.: şimdi unuttum ama korkuyorsun işte bişeylerden
e.s.: yeter bu kadar sohbet
s.s.: ben gidiyorum
e.s.: nereye lan
s.s.: şu karşıdakı çiftlikte sebze bahçeleri var ya. orda kuzu kuzu yatıyorlar. onlardan bi kaç tane aşırıcam. rolleyes.gif
e.s.: bekçi köpeğini unutuyorsun her halde. kaç sincap o köpeğin akşam yemeği oldu biliyor musun
s.s.: bana ne ölürsem öleyim. fındık yiyerek ölmekten daha iyidir.
sarışın sincap yuvadan çıkarak bahçeye doğru gitmeye başlar. esmer sincap yolunu keser.
e.s.: bak son kez uyarıyorum gidemezsin
s.s.: bırak beni. çek ellerini yakamdan gidicem işte.
e.s.: o zaman bende geliyorum. sen şimdi orda başını derde sokarsın.
iki sincap sebze bahçelerinin olduğu yere giderler. bahçeye vardıklarında köpeğin orda olduğunu görürler.
e.s.: hadi geri dönelim. kötü şeyler olacak hissediyorum.
s.s.: ne o karktun mu yoksa. hani sen hiç bişyden korkmazdın.
e.s.: korkmam tabii ki ben senin için endişeliniyorum. sen salaksın şimdi köpek seni öldürür möldürür.
s.s.: hadi len.
köpek bahçeden uzaklaşmaya başladı. sincaplar seri bir şekilde bahçeye daldılar. havuçların bulunduğu bölüme girerler. iki birden bir havucu toprak sökmeye başlarlar. köpek karşıdan bir havucun kendi kendine sallandığını görür. o tarafa doğru sinsice yürümeye başlar.
s.s.: bu havuc bize uzun süre yeter. çok akıllıyım dimi
e.s.: arkana bak. köpek arkanda.
s.s.: dalgayı bırak daha çok işimiz var.
köpeğin salyaları sarışın sincabın kafasına damlar.
s.s.: bu ne yaa açık havada yağmur yağıyor.. derken arkasına bakar. kocamam dişleriyle köpek hırlamaya başlar.
s.s.: sanırım azı dişin çürümüş. bi baktır dişçiye. bize müsade o zaman.. sincaplar kaçmaya başlar bahçe içinde.
e.s.: ayrılalım. şansımız artar.
s.s.: ulan ne köpekmiş bırakmadı peşimizi.
köpek esmer sincabı bi köşe sıkıştırır. yavaş yavaş avına yaklaşır.
e.s.: eşşedü enla... derken köpek ciyaklamaya başlar. çünkü sarışın sincap köpeği ayağından ısırmıştı. esmer sincap kaçmaya başlar tekrardan. sarışın sincap köpeğin ayağını bırakmaz. köpek çok sinirlenmiştir. arka ayağını sallayarak sarışın sincaptan kurtulur. ama bu hareketi sarışın sincabın sonunu getirir. köpek can acısıyla sincaba saldırır ve sincabı öldürür. esmer sincapta kahrından ölür